Αρχείο κατηγορίας Digital Press

Κοινωνική Αλληλεγγύη στα ΠΑΙΔΙΑ.

Όλοι μαζί μπορούμε.

ΠΡΩΤΗ Είδηση

Κοινωνική Αλληλεγγύη στα ΠΑΙΔΙΑ
Όλοι μαζί μπορούμε .

Στην Αθήνα, στο μαιευτήριο Έλενα και στο μαιευτήριο Αλεξάνδρα υπάρχει πτέρυγα με εγκαταλελειμμένα μωρά…. δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος αλλά αυτά τα παιδιά αφού γεννηθούν, παραμένουν εκεί για άγνωστο χρονικό διάστημα λόγω γραφειοκρατίας.

Κάποια παιδιά έχουν φτάσει σε νηπιακή ηλικία και δεν έχουν βγει ποτέ από τον χώρο του νοσοκομείου και άλλα παιδιά έχουν προβλήματα υγείας ή ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και πάλι παραμένουν σε μια κούνια.
Δυστυχώς κάποια παιδάκια έχουν πεθάνει εκεί όπως ένα δεκατριάχρονο τυφλό κορίτσι που είχε ζήσει όλη της τη ζωή σε αυτό το δωμάτιο.
Το προσωπικό αδυνατεί λόγω φόρτου να τα φροντίσει….και τα παιδιά αυτά χρειάζονται πράγματα….ρούχα, πάνες, κάποιο βιβλίο, παιχνίδι.

Καλό θα ήταν όσοι & όσες μπορούμε να στείλουμε ένα απλό πακέτο με ό, τι μπορούμε. Κοστίζει 3,6€ η απλή αποστολή και θα δώσουμε λίγη χαρά σε αυτά τα παιδιά ενώ θα διευκολύνουμε την καθημερινότητα τους.
Οι διευθύνσεις είναι:
Α! για το μαιευτήριο Έλενα : πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου 2. ΤΚ:11528 (υπ όψιν Δωρεά για εγκαταλελειμμένα βρέφη) και
Β! για το Αλεξάνδρα η διεύθυνση είναι :
Βασιλίσσης Σοφίας 80. Τ.Κ.:11528,
και γράφουμε: “δωρεά για εγκαταλελειμμένα βρέφη” .
====
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ!
Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

#Πρωτη_ειδηση

Ο Γαλλικός Τύπος για την Ευρώπη και τους μετανάστες

Το Άρθρο στο σύνολο του θα το βρείτε: nerit.gr/eidiseis/cosmos/o-gallikos-tipos-gia-tin-evropi-ke-tous-metanastes/

Ο Γαλλικός Τύπος για την Ευρώπη και τους μετανάστες

Τα ναυάγια με τους 1.600 νεκρούς στη Μεσόγειο, από την αρχή του έτους, αναγκάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη, ενώ ο γαλλικός Τύπος κάνει λόγο με σειρά κύριων άρθρων για μία «Ευρώπη χωρίς λύσεις» και απευθύνει έκκληση για κινητοποίηση.
Η εφημερίδα Les Echos καταγγέλλει μία «Ευρώπη χωρίς λύσεις στις τραγωδίες της μετανάστευσης», ενώ η Liberation επισημαίνει ότι «κανενός είδους πολιτική βούληση δεν αναδύεται στους κόλπους της ΕΕ για τη δημιουργία έστω και ενός μίνιμουμ ανθρωπιστικής αλληλεγγύης», υπενθυμίζοντας ότι μετά τους 366 νεκρούς της Λαμπεντούζα το 2013, «τα ευρωπαϊκά κράτη είχαν ήδη επιλέξει την απάθεια».
«Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν υπάρχει απλή λύση», παραδέχεtαι η Le Monde. » H εξαιρετικά πολύπλοκη μάχη πρέπει να δοθεί ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα». «Ο τερματισμός αυτών των φρικαλεοτήτων αποτελεί ηθικό χρέος, υποχρέωση για την ασφάλεια για τους Ευρωπαίους», γράφει ο Φιλίπ Ζελί στη Figaro.
«΄Τώρα δεν είναι ώρα για λόγια χωρίς αύριο, για ευρωπαϊκές συνόδους κορυφής για να κάνουμε ότι κάνουμε κάτι! Τώρα χρειάζονται πράξεις», γράφει στην L” Humanite ο Πατρίκ Λε Ιαρίκ. «Είναι ένα σκάνδαλο για την ανθρωπότητα, μία αποτυχία των χωρών καταγωγής, ένα όνειδος για την Ευρώπη», γράφει ο Ζαν Λεβαλουά της La Presse de la Manche.
«Μία αφύπνηση συνειδήσεως αναδύεται επιτέλους μέσα σε έναν ωκεανό υποκρισίας μέχρι σήμερα προσεκτικά κρυμμένης κάτω από το πέπλο του αποτροπιασμού και των επίσημων ανακοινώσεων», γράφει ο Ζαν-Λουί Ερβουά στη Charente Libre.
«Σήμερα είναι η Αφρική που πνίγεται και μόνη της η Ευρώπη δεν θα την σώσει», προειδοποιεί ο Ρεμόν Κουρό στο κύριο άρθρο της L” Alsace.
Στην εφημερίδα Republicain της Λορένης το κύριο άρθρο επισημαίνει ότι «μόνο 5 χώρες από τις 28 δέχονται τους καταδιωγμένους για τις πεποιθήσεις τους, την πολιτισμική τους ταυτότητα ή τις πολιτικές τους απόψεις πρόσφυγες. Είναι πραγματικά μικροπρεπές».
«Είναι η στιγμή τώρα ή ποτέ για να δείξει η Ευρώπη ότι δεν έχει μόνο πολιτική, αλλά και ψυχή», αναφέρεται στο κύριο άρθρο της Sud-Est.
«Προς το παρόν είναι μάταιο να ελπίζει κανείς ότι η ροή αυτή θα μειωθεί. Ο πόλεμος και η αθλιότητα βρίσκονται σε τέτοιο σημείο στην αφρικανική ήπειρο που αυτοί οι νεκροί δεν θα αποθαρρύνουν τους υποψήφιους της μετανάστευσης. Δεν έχουν πια τίποτε να χάσουν, όταν δεν τούς μένει παρά η απελπισία», γράφει στο κύριο άρθρο η Les Dernieres Nouvelles d” Alsace.

Οχι χαμένες θυσίες

πηγή: kathimerini.gr

Όχι χαμένες θυσίες
Ένας χρόνος έχει περάσει από την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Τα συμπεράσματα είναι πολλά και χρήσιμα. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πληρώνει σήμερα ορισμένα θεμελιώδη λάθη: δεν είπε τη δυσάρεστη αλήθεια στον λαό κατά την προεκλογική περίοδο και δεν προετοιμάσθηκε καθόλου για την ανάληψη της εξουσίας. Εχασε επίσης πολύτιμο χρόνο μετά τις εκλογές, όταν διαλαλούσε τα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας διεθνώς χωρίς να κάνει τίποτα για να τα αντιμετωπίσει, ενώ τα γεγονότα έτρεχαν. Αυτό συνεχίζει να είναι και τώρα το πρόβλημα, ότι, δηλαδή, ο πρωθυπουργός είναι πάντοτε πίσω από τις εξελίξεις. Σήμερα, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι, υπό την πίεση της τρόικας, έχουν γίνει σημαντικές τομές στη χώρα που κανείς πολιτικός δεν τόλμησε να κάνει. Ακόμη προωθούνται αλλαγές στην παιδεία και σε άλλους τομείς, οι οποίες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Ομως, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να προλάβει τις εξελίξεις και να κλείσει τη στρόφιγγα που ρίχνει ακόμη δυσεύρετα κονδύλια σε ένα σπάταλο και διεφθαρμένο δημόσιο τομέα. Θα το τολμήσει, παρά το όποιο πολιτικό κόστος; Αν όχι, ο κίνδυνος να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι άμεσος και ορατός.

Συγκάλυψη και συνενοχή

Όλο το Άρθρο στην πηγή: news.kathimerini.gr

Συγκάλυψη και συνενοχή
Παραδειγματική πρέπει να είναι η τιμωρία των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν δωροδοκούμενοι. Το φαινόμενο της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω της ατιμωρησίας των εφοριακών, οι οποίοι, ακόμη και όταν υπήρχαν συντριπτικά στοιχεία εναντίον τους, καλύπτονταν από τα πειθαρχικά τους όργανα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις. Τώρα αποκαλύπτεται πως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση δωροδοκίας είναι εφοριακοί που είχαν διατελέσει στελέχη κομματικών συνδικαλιστικών οργανώσεων. Κανείς νοήμων Eλληνας πολίτης δεν εκπλήσσεται. Περιμένει, όμως, από την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να κόψουν με σκληρό τρόπο τον αμαρτωλό γόρδιο δεσμό κομματικών μηχανισμών και πόλων διαφθοράς στις εφορίες και τον υπόλοιπο κρατικό τομέα. Με την ατιμωρησία και τη συγκάλυψη και συνενοχή των πολιτικών στη διαφθορά φτάσαμε στη χρεοκοπία!