Κοινωνική Αλληλεγγύη στα ΠΑΙΔΙΑ.

Όλοι μαζί μπορούμε.

ΠΡΩΤΗ Είδηση

Κοινωνική Αλληλεγγύη στα ΠΑΙΔΙΑ
Όλοι μαζί μπορούμε .

Στην Αθήνα, στο μαιευτήριο Έλενα και στο μαιευτήριο Αλεξάνδρα υπάρχει πτέρυγα με εγκαταλελειμμένα μωρά…. δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος αλλά αυτά τα παιδιά αφού γεννηθούν, παραμένουν εκεί για άγνωστο χρονικό διάστημα λόγω γραφειοκρατίας.

Κάποια παιδιά έχουν φτάσει σε νηπιακή ηλικία και δεν έχουν βγει ποτέ από τον χώρο του νοσοκομείου και άλλα παιδιά έχουν προβλήματα υγείας ή ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και πάλι παραμένουν σε μια κούνια.
Δυστυχώς κάποια παιδάκια έχουν πεθάνει εκεί όπως ένα δεκατριάχρονο τυφλό κορίτσι που είχε ζήσει όλη της τη ζωή σε αυτό το δωμάτιο.
Το προσωπικό αδυνατεί λόγω φόρτου να τα φροντίσει….και τα παιδιά αυτά χρειάζονται πράγματα….ρούχα, πάνες, κάποιο βιβλίο, παιχνίδι.

Καλό θα ήταν όσοι & όσες μπορούμε να στείλουμε ένα απλό πακέτο με ό, τι μπορούμε. Κοστίζει 3,6€ η απλή αποστολή και θα δώσουμε λίγη χαρά σε αυτά τα παιδιά ενώ θα διευκολύνουμε την καθημερινότητα τους.
Οι διευθύνσεις είναι:
Α! για το μαιευτήριο Έλενα : πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου 2. ΤΚ:11528 (υπ όψιν Δωρεά για εγκαταλελειμμένα βρέφη) και
Β! για το Αλεξάνδρα η διεύθυνση είναι :
Βασιλίσσης Σοφίας 80. Τ.Κ.:11528,
και γράφουμε: “δωρεά για εγκαταλελειμμένα βρέφη” .
====
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ!
Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

#Πρωτη_ειδηση

Κάθε Ευχή και μία Αρχή.

Είναι μία Ευχή.
Το Ξημέρωμα, να φουντώσει την Ελπίδα,
πως Έρχεται κάτι Πολύ Καλύτερο.

Νοιάζομαι για το Καλύτερο;
Ναι;
Ε! Τότε, είναι καιρός συζήτησης με τον εαυτό μου.
1ον Τι είναι αυτό που έχω και τι εννοώ με τον όρο καλύτερο;
2ον Πόσο χρήσιμό και απαραίτητο είναι το “Καλύτερο”, για μένα; ή για την κοινωνία;
2.1 Για μένα; Τότε πρέπει να βάλω δράση.
2.2 Για την κοινωνία; Τότε πρέπει να επιδιώξω συνεργασίες.

Για να συνεχίσω τους συλλογισμούς, μας χρειάζεται μια Ευχή.
Μια ευχή Αρχής του Αγώνα.

Κ Α Λ Ο Ξ Η Μ Ε Ρ Ω Μ Α

Κάθε νέα ημέρα, είναι και μια νέα Αρχή.
Κάθε νέα Αρχή, θέλει βασικά Μια Ισχυρή Απόφαση για δράση, υπό την προϋπόθεση μιας καλά προετοιμασμένης πορείας.
Η Βιασύνη είναι ένας παράγων αποτυχίας. (προσεχώς Συνεχίζεται).

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Απόψεις: Ελεύθερη Γνώμη.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ή να τους δώσουν να καταλάβουν οι συνδικαλιστές τους , ότι ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, όχι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που ΨΗΦΙΣΑΝ……..ΤΡΟΙΚΑ λέγεται και από αυτή περνάνε όλα τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ και οι ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ πλέον !!! Πρέπει να προβληματιστούν για την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ τόσων χρόνων ( 30 συγκεκριμένα ) που ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ δια της ΨΗΦΟΥ των να ασκείται……..
Πρέπει να προβληματιστούν γιατί η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ που έχουν είναι να ΕΞΑΓΟΥΝ τα ΠΡΟΙΟΝΤΑ τους και – την ίδια στιγμή – τα ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ να ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ στην Ελληνική αγορά………
Πρέπει να προβληματιστούν γιατί έχουν καταντήσει να ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ από ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟ για να τους δώσει τελικά ΨΙΧΟΥΛΑ απ’ τα ΨΙΧΟΥΛΑ που περίσσεψαν και μετά να περιμένουν την επόμενη – δύσκολη , έτσι κι αλλιώς – χρονιά για να ξαναβγούνε στους κόμβους……….
Πρέπει ΑΜΕΣΑ να ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ με ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ των ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ 1ης ΑΝΑΓΚΗΣ , με ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ αποκλειστικά σε ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ και ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ και με ΕΞΟΔΟ από ΘΕΣΜΟΥΣ που ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ κάθε ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ της ΧΩΡΑΣ ( λέγε με , ΕΥΡΩ 2002 ).
Όχι ψωροαποζημιώσεις που θα φαγωθούν πριν καν αρχίσει η νέα καλλιεργητική περίοδος…….. Αυτά τα λίγα , ως συνεργάτης τους τόσα χρόνια……… Και να ξέρουν ότι , οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ όπως τους ξέραμε είναι οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ τέτοιοι………
Οι ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ τους θα τα ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΑ στα founds αφού θα βλέπουν ότι “δε βγαίνει” και θά ‘χουν φροντίσει να ζουν και να δουλεύουν αλλού.
Ποιοι θα δουλεύουν στα χωράφια ;;;
ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ : Εκτός απ’ τους Έλληνες , Αλβανούς και Ελληνοαλβανούς που θάχουν απομείνει στην επαρχία ΚΑΙ δεκάδες χιλιάδες Πακιστανομπαγκλαντεσιανοί , όπως συμφώνησε προσφάτως ο Μηταράκης.

Από τους Νέο-Έλληνες απουσιάζει το Ανδρείο Φρόνιμα.

Είναι θεμιτό, να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας -Κορίτσια και Αγόρια-, ώστε να έχουν Ανδρείο Φρόνιμα.
Δηλαδή να διακρίνονται για την Γενναιότητα τους.

Καλημέρα Γονείς. Είμαι κι εγώ Γονιός.
Είναι θεμιτό, να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας
-Κορίτσια και Αγόρια-,
ώστε να έχουν Ανδρείο Φρόνιμα.
Δηλαδή να διακρίνονται για την Γενναιότητα τους.

Το μεγάλο Θέμα είναι, πως Γίνεται αυτό; Επιστημονικά: Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και δύσκολο. Πρακτικά όμως, εφόσον οι Γονείς έχουμε Ανδρείο Φρόνιμα, τότε δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, από το να συμπεριφερόμαστε ψύχραιμα, όπως έχουμε μάθει. Τα παιδιά μας είναι προκαθορισμένο πως επιτυχημένα ή όχι, θα μας αντιγράψουν.
Φαντάζομαι, πως όλοι καταλαβαίνουμε, ότι εάν αγωνιστούμε όσοι γονείς θέλουμε να αποκτήσουμε γενναίο φρόνιμα, επιτυχώς. Τότε έχουμε πολλές ελπίδες να τα καταφέρουμε Επιστημονικά και με τα Παιδιά μας.

Συμπερασματικά. Αυτό το κείμενο είναι ένα Άρθρο Προσέγγισης σε ένα θέμα, αρκούντος ζωτικού. Παρακαλούνται οι αναγνώστες που έχουν άποψη επί του Θέματος να συνδράμουν σχολιάζοντας το παρόν κείμενο.
Έχουμε δε την διάθεση, να δώσουμε συνέχεια κοινοποιώντας τους σχολιασμούς -εάν έχουμε την άδεια των σχολιαστών- ή να αναδημοσιεύσουμε την γνώμη τους επώνυμα ή με εναλλακτική προσωνυμία.