Η Θανατική ποινή …

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος

Πρέπει να επανέλθει με όλα όσα συμβαίνουν σήμερα γύρο μας?

Με την εσχάτη των ποινών που είναι η ποινή του θανάτου, κατά την γνώμη μου ,πρέπει να τιμωρούνται οι εγκληματίες που διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα που τυγχάνουν της κατακραυγής του κόσμου..


Παρόλα αυτά όμως, σε μερικά «πολιτισμένα» κράτη η ανθρώπινη ζωή είναι αγαθό απαραβίαστο και η κρατική εξουσία δεν έχει κανένα δικαίωμα να την αφαιρεί για κανένα απολύτως λόγο . Έτσι τα «ανθρωπόμορφα τέρατα» την γλυτώνουν και συνεχίζουν τα απεχθή εγκλήματα τους.

Σε άλλα «απολίτιστα» κράτη η θανατική ποινή συνεχίζει να εφαρμόζεται, καλώς για μένα , κυρίως σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ και σε πολλές ανατολικές χώρες ( εδώ διαφωνώ με τον τρόπο που επιβάλετε στις ανατολίτικες χώρες) ενώ στην Ευρώπη έχει πλέον καταργηθεί και αποτελεί παρελθόν γιατί είμαστε «πολιτισμένοι» και με τον «πολιτισμό» μας αυτόν, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να προσβάλουμε την μνήμη των θυμάτων και την αξιοπρέπεια των οικογενειών τους.

Προσωπικά εκτιμώ ότι η θανατική ποινή πρέπει να επανέλθει, παρότι αυτό είναι αντίθετο με την χριστιανική μου συνείδηση, γιατί έχει απίστευτη εκφοβιστική και προληπτική δύναμη καθώς ο φόβος της ποινής του θανάτου αποθαρρύνει τον εγκληματία από την τέλεση εγκλήματος και θα λειτουργούσε αποθαρρυντικά για τους μελλοντικούς εγκληματίες γνωρίζοντας, ότι τους περιμένει η εκτέλεση μετά την τέλεση της πράξης των . Αν λοιπόν τιμωρούνταν τόσο αυστηρά κάποια εγκλήματα ,πολλοί που τώρα προβαίνουν στην τέλεση αυτών σίγουρα θα αποθαρρύνονταν.

Με απλά λόγια, θέλω να πω, ότι η ισάξια ανταπόδοση είναι η μόνη που αρμόζει σε άτομα που έχουν αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή αλλά και σε περιπτώσεις άλλων εγκλημάτων που πλήττουν σοβαρά μια ανθρώπινη ζωή όπως είναι οι βασανισμοί, οι βιασμοί , η παιδεραστία, η εμπορία ναρκωτικών κ.ά. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να τιμωρηθούν τέτοιοι εγκληματίες που τυγχάνουν της κατακραυγής του κόσμου και συχνά χαρακτηρίζονται από την κοινή γνώμη ως «ανθρωπόμορφα τέρατα», παρά μόνο με την εσχάτη των ποινών που είναι η ποινή του θανάτου; Γιατί η θανατική ποινή εξουδετερώνει και αχρηστεύει όλους αυτούς τους επικίνδυνους εγκληματίες και αποσοβείται ο κίνδυνος της επανάληψης τέτοιων φρικτών εγκλημάτων.

Αυτή είναι η θέση μου.. (Τάσος Φάντης)